iOS-розробник: все про професію від навичок до зарплати

Я не вірю, що чемпіони LeetCode здатні написати кращий код за розробника з досвідом та без медальки за вирішення алгоритмічних задач. Readdle запрошує долучитися до розробки ШІ-асистента для Spark, а також здобути досвід у розробці на Swift і під iOS, і під Android та Windows. Співробітники, які працюють над написанням продуктів для iOS, одні з тих, хто отримує найвищу зарплату у сфері мобільної розробки. Річ у тому, що користувачі – це клієнти, які володіють дорогими девайсами та готові платити хороші гроші за якісні мобільні програми. Варто відзначити, Вакансія Senior iOS developer щоб бути затребуваним та кваліфікованим iOS-developer, важливо не припиняти навчання.

Життєвий цикл UIViewController. Навігація у додатку. Alert

Повинно бути розуміння про мобільну безпеку та її стандарти. Також Senior повинен мати уявлення про роботу системи та додатків на рівні роботи із залізом, менеджменту пам‘яті, знати нюанси системи та інструментарію. Все, що вам потрібно для старту – це середовище розробки XCode, яка для елементарної роботи органічним способом осягається за півроку. Хтось використовує сторонні утиліти для спрощення повсякденної рутини, хтось пише свої скрипти або навіть свій софт.

Змінні та базові операції зі змінними

Їхній ідеальний кандидат є бакалавром комп’ютерних наук, знає Objective-C та має вісім років досвіду в програмуванні. Серед усіх вакансій, що потрапили в дослідження, ці вимоги є найвищими. Компанія працює над новим продуктом у сфері мультимедіа. Дуже часто роботодавці публікують оголошення у популярних соцмережах, їх можна побачити, відвідуючи тематичні групи.

Переваги і недоліки в роботі iOS-розробника

Цю мову програмування розробила Apple, і вона є основним інструментом для створення iOS-додатків. Розуміння її синтаксису та основних концепцій – це як алфавіт, без якого ви не зможете писати слова. Xcode – це ваша “робоча кімната” для розробки додатків. Тут ви створюватимете інтерфейси, писатимете код і тестуватимете свої додатки.

Кастомні типи даних та їх об’єкти

Все це призвело до того, що середня зарплата iOS-developer в 1,5, а іноді в 3 рази вища, ніж у країні в цілому. Звичайно, рівень доходу фахівця безпосередньо залежить від досвіду роботи. Перед тим як вирішити, чи займатися представленим IT-ремеслом, важливо розібратися, що це взагалі таке. Простими словами iOS-developer – це фахівець, який вміє створювати та налаштовувати додатки для екосистем Apple. Отже, якщо ви мрієте писати круті додатки для iOS і хочете дізнатися, як стати розробником apple, ми дамо вам кілька порад. Якщо ви вже маєте знання, шукайте вакансії, які на 60-70% відповідають вам (цього достатньо).

Що робить iOS-розробник

  • Компанія Apple теж знає про існування ком’юніті, і зі свого боку теж підтримує подібні ініціативи, запрошуючи деяких розробників з України в компанію, щоб вони прочитали якусь лекцію.
  • Багато компаній, що використовують Android, перестають оновлювати ОС навіть на флагманських пристроях вже через рік або два.
  • Самі нативні свіфт-додатки за замовчуванням швидше завантажуються і моментально реагують на взаємодію.
  • Прочитайте книгу про мобайл-програмування, подивіться відеокурси.
  • Ви можете робити годинник ще розумнішим, додаючи йому функціональність.
  • Надішліть посилання на ваш пост, і ми його опублікуємо від вашого імені.

Якщо вам потрібно зберегти користувацькі дані або працювати з базою даних, Core Data – ваш найкращий друг. TableViews і CollectionViews – готові компоненти для відображення списків і сіток даних. Вони використовуються повсюдно в iOS додатках, від списків контактів до фотогалерей. Продукти в AppStore також відрізняються вищою ціною, тож і iOS-розробники не залишаються ображеними. Серед усіх mobile developers, iOS-розробники — найбільш високооплачувані.

Особливості кар’єрного зростання та оплата праці iOS розробника

Дослідження провели на основі 29 вакансій, опублікованих на DOU, Djinni та Indeed станом на 3 березня 2024-го. Попередні публікації на тему iOS виходили у 2017 та 2019 роках, а значить, ми вже можемо простежити тенденції. Фахівці з досвідом мають можливість заробляти більше. Якщо ви не використовували якісь інструменти з цього списку, вас все одно можуть прийняти на роботу, але існують “кити”, без яких нікуди.

Що робить iOS-розробник

А фахівці, які займають керівні посади або працюють у закордонних компаніях, отримують ще більше. Типове місце роботи IOS розробника – IT-компанія, що створює та впроваджує мобільний софт. Але можна знайти роботу у сфері електронної торгівлі та освіти, мобільних ігор, інтернет-маркетингу.

За свою працю вони отримують набагато більше, ніж Android-розробники, але й цільова аудиторія тут більш вимоглива. Після розробки продукту, розробники тестують його, виправляють баги, знову тестують і, якщо все гаразд, розміщують фінальний варіант в AppStore. Щоб було зрозуміло, що це за продукт і як його використовувати, розробники складають короткий опис та інструкції до застосунку.

Старт продажів Vision Pro запланований на 2024 рік, але готуватися розробникам потрібно вже зараз. Стежте за оновленнями та навчальними матеріалами на цю тему, а також обговоріть у команді, чи готовий ваш продукт до перенесення на нову платформу — з бізнесової й із технічної точки зору. Протягом курсу ви освоїте програмування під iOS, вивчите Swift та Objective C, та зрозумієте роботу додатків.

Не всім потрібно, щоб ви розумілись на графіці та анімаціях, але такі знання мають свою нішу. Серед технологій персистентності беззаперечним лідером залишається Core Data. SwiftData, що вийшла 2023 року, поки що не цікавить нікого з роботодавців в Україні. Розробником можна працювати віддалено, а значить, ви самі зможете планувати свій день і мати вільніший графік, ніж в офісного працівника.

З огляду на це деякі освітні онлайн-ресурси надали відкритий доступ до своїх курсів. Крім хорошого розуміння принципів роботи пристроїв з ОС IOS, необхідно володіти мовами програмування Objective-C та Swift. Останній – сучасніше та простіше, на ньому пишеться більшість сучасного софту.

Робота в кращіх IT командах https://wizardsdev.com/

3 Major Myths and 4 Important Facts Every Rheumatoid Arthritis Patient Must Know about Biologic Drugs


Where should I send your FREE Guide?